RSS

Nog meer Michiels

Deus Ivo MichielsIvo Michiels wordt terecht beschouwd als één van de belangrijkste auteurs van de Nederlandstalige literatuur  in de tweede helft van de twintigste eeuw. In het dubbelnummer van Deus ex Machina (138/139) worden vele aspecten van zijn werk grondig belicht.
Op het internet is heel wat aanvullende informatie te vinden. Op Cobra vind je dit video-interview met Michiels uit 2002: een portret van Ivo Michiels als levensgenieter, als artistieke duizendpoot, als een vulkaan van energie, als de man die in zijn teksten de dood bezweert met de lach. “Schrijven is een feest.”

Het bekijken meer dan waard.

Een voorpublicatie uit dit nummer kunt u vinden op de literaire weblog Ooteoote. Stefan Hertmans schrijft over geheugen en geweten in het proza van Ivo Michiels.
U kunt het Deusnummer over Ivo Michiels bestellen via info@deusexmachina.be.


Your Comment

You must be logged into post a comment.